Halloweeni Ötletek Éttermeknek

 

Megérkezett az ősz, a vendéglátásba is új ízeket, lehetőségeket hozva. A még mindig napsütéssel teli, meleg délutánok ellenére a falevelek már sárga, vörös és barna színre váltottak, és egyre kevesebb a napsütéses órák száma is. De október egyre rövidülő nappalai és egyre hidegebb éjszakái magukkal hozzák a tökök és különböző hátborzongató kinézetű, mégis vidám édességek megjelenését is a boltokban, emlékeztetőül, hogy hamarosan itt a halloween.

Idén keddre esik október 31-e, azaz halloween ünnepe. Az év legszórakoztatóbb, bulikkal és egyéb rendezvényekkel tarkított ünnepére világszerte készülnek gyerekek és felnőttek. Szeretnéd, ha a te éttermed vendégei is részt vennének az ünneplésben? Az étterem stílusától függően dönthetsz egy valóban hátborzongató halloweeni móka, egy családbarát hangulat vagy akár egy visszafogottabb őszi lakoma mellett is. Próbáld ki a tanácsainkat, hogy olyanná varázsold az éttermed, amit a vendégek nem fognak könnyen elfelejteni!

A képen halloween, zöldség, tök, Tök látható

Automatikusan generált leírás

Szervezz családbarát halloween ebédet vagy vacsorát

Ha elsősorban a kisgyermekes családok a célcsoportod, szervezz családbarát halloween ebédet vagy vacsorát. Sok szülő számára ez az októberi ünnep együtt jár a hosszas tervezéssel: dönteni kell a gyerekek jelmezéről, dekorációról, egyéb elvégzendő feladatokról. Sokan a bevásárlást is az utolsó pillanatra hagyják, hogy beszerezzék az édességeket, jelmezeket, kiegészítőket. Nem beszélve a tökök faragásáról és a környékbeliek meglátogatásáról (Csokit vagy csalunk!), ami főként amerikában megszokott, de itthon is egyre gyakoribb családos környékeken. A készülődés ugyan szórakoztató, de rengeteg energiát igényel. Miért ne adnál esélyt a vendégeknek arra, hogy ellazuljanak az éttermedben, és élvezzék a halloweent a gyerekeikkel anélkül, hogy a főzés miatt kellene aggódniuk? Néhány gondolat egy családbarát étterem halloweeni vacsorájához vagy ebédjéhez:

Halloween napjára vagy néhány nappal előbbre tervezz egy korai, családbarát halloween vacsorát vagy késői ebédet. Így a vendégeknek egyrészt marad idejük a Csokit vagy csalunk!-ra, másrészt a szülők megkönnyebbülnek, hogy a gyerekek valódi, tápláló ételeket esznek, mielőtt nagyobb mennyiségű édességet fogyasztanának.

Ha a eseményekre való foglalást szeretnéd megkönnyíteni a vendégeknek lépj velünk kapcsolatba és segítünk automatizálni a foglalásaidat. Lépj velünk kapcsolatba honlapunkon.

Hozz létre egy fix áras halloween étlapot gyerekeknek, amely aranyos, rémisztő vagy "undorító" kinézetű halloween ételeket tartalmaz: sós tésztakígyókat vagy boszorkányujjakat és zöld guacamole-s tojásokat pókokkal, paradicsomos vérlevest vagy gazpacho-t mozzarellagolyó-szemekkel, szellemes habcsókokat és múmiás vagy töklámpás kekszeket, csak hogy néhányat említsek. Gondolkodj piros, zöld, narancs és fekete ételekben, szószokban és italokban, hogy izgalmas legyen az étlap! Bár a felnőttek is kedvelhetik ezeket az ételeket, lehet, hogy nekik érdemesebb egy hagyományos őszi menü ételeit kínálni, ami nem kelt gusztustalan hatást.

Tarts halloween jelmezversenyt a gyerekeknek, ahol a győztes ingyenes gyermekmenüt kap. Szervezz halloween kézműves tevékenységeket, például tökfaragást vagy fekete macskák díszítését, ingyenesen letölthető halloween játékokat, saját maszk készítését, és ne felejtsd el megkérni a személyzetet, hogy ők is öltözzenek be az alkalomra!

 

Készíts halloweeni itallapot

Már az október 31-e előtti héten teremts halloween hangulatot a vendégek számára bárodban vagy éttermedben egy különleges itallappal, ami meleg vagy hűsítő halloween italokból áll.

Gondolj csak bele: pumpkin spice latte, forró almabor fahéjjal vagy fűszeres forralt bor, vörös gyümölcsös smoothie, frissen facsart narancslé licsi szemgolyókkal, körtés, sütőtökös és gyömbéres mocktail, vérvörös gránátalma mojito mocktail vagy koktél, vagy klasszikus martini olíva szemgolyókkal, fekete vodkás Bloody Mary… és ezekhez hasonló varázslatos bájitalok!

A képen fedett pályás, tök, Csendélet-fényképezés, sütőtök látható

Automatikusan generált leírás

Kényeztesd vendégeid elbűvölő halloween desszertekkel

Bár a felnőttek nem az édesség miatt vesznek részt a Csokit vagy csalunk!-ban, mindenkinek jólesik egy halloweeni finomság. Ha valami édesre vágynának, egy kis halloweeni és őszi inspirációval legyen elérhető számukra például sütőtökös vagy édesburgonyás pite, sütőtökös sajttorta vagy mousse, pókhálós csokitorta, karamelles alma, vörös-fekete bársony torta málnaszósszal, fahéjas alma-körte morzsasütemény. 

A képen desszert, Pékáru, Édesség, muffin látható

Automatikusan generált leírás

Idézd meg a halloween szellemét lenyűgöző dekorációs ötletekkel

Ha családbarát halloween eseményt vagy étkezést szervezel az éttermedben, győződj meg róla, hogy a dekoráció anélkül varázsolja el a gyerekeket, hogy megijesztené őket. Válaszd az enyhén ijesztő, de barátságos halloween hangulatot, valódi töklámpásokkal (amelyeket LED-lámpák világítanak meg) és/vagy halloween ihletésű LED-es fénysorokkal, barátságos szellemes szalvétákkal, kivágott faldekorációkkal (denevérek, fekete macskák, tökök, boszorkánykalapok vagy más rémes dolgok alakjában), és válaszd a narancsszínű asztalterítőket és étkészleteket.

Felnőtteknek szóló halloweeni jelmezbált szervezel vacsorával? Alakítsd át az éttermed egy kísértetkastéllyá goth stílusú gyertyatartókkal, fekete és fehér gyertyákkal, tükrökkel, fekete asztalterítőkkel és üvegből készült, koponyás bögrékkel vagy poharakkal, fekete vagy mélylila rózsákkal vagy más virágokkal. A tálakat szórd tele rémisztő szemgolyó cukorkákkal és más kísérteties apróságokkal! Engedd meg az alkalmazottaknak, hogy szórakozzanak egy kicsit ijesztő vagy giccses jelmezekben, és ne felejts el létrehozni egy rémisztő halloweeni lejátszási listát sem!

Ha egy visszafogottabb halloween vacsorát vagy ebédet szeretnél rendezni, próbáld ki a szolidabb őszi dekorációs ötleteinket: minimalizáld a halloween-specifikus dekorációkat néhány ízlésesen elrendezett, faragott tökkel és egy narancsszínű tematikus díszítéssel.

Bárhogyan is szeretnéd megünnepelni a halloweent az éttermedben, mindenképp oszd meg az összes közösségimédia-felületeden. Posztolj saját halloween recepteket és hívd meg a vendégeket, hogy posztoljanak képeket magukról, amint a halloween ételeiket fogyasztják a jelmezeikben. Kínálj díjat a legjobb jelmezért, és posztolj képet a nyertesekről. A cél, hogy az éttermed hagyományos halloweeni helyszínné váljon az új és régi vendégek számára!