Ünnepi ötletek éttermeknek, bároknak

A legjobb dolog az ünnepekben, a kiskereskedelmi kedvezmények kivételével, a dekoráció és az ünnepi szellem. Ez az az idÅ‘szak, amikor az emberek összejönnek beszélgetni, nevetni és enni. Ez azt jelenti, hogy az éttermeknek kiváló lehetÅ‘sége van hosszú távra vendégeket szerezni és növelni a bevételüket kreatív ünnepi promóciókkal!

Ha jól megtervezitek, az ünnepi promóciókat, akkor nagy potenciállal rendelkeznek. Míg a vendégek az „ünnepi kedvezmény a normál menübÅ‘l” unalmas kísérletnek tekinthetik hogy megtöltsétek az asztalokat, valószínűleg nem hagyják ki a lehetÅ‘séget, hogy egy három fogásos ünnepi vacsorát  egy ajándék pohár bor és ünnepi díszítés mellett fogyasszanak el.

 

A legfontosabb az, hogy olyan kezdeményezéseitek legyenek, amelyek maximalizálják az ünnepi élményt mind az új, mind a meglévÅ‘ ügyfelek számára.

 

Ahhoz, hogy kihasználhassátok az ünnepi rohanást, tervezzétek meg idÅ‘ben, hogy hogy akarjátok felhívni magatokra a figyelmet. Az alábbiakban bemutatok néhány ünnepi promóciós ötletet, amelyeket bárki megvalósíthat.

 

A legegyszerűbb kreatív ünnepi ötletek


 Események

Itt lehet leginkább elrugaszkodni a megszokottaktól, hogy emlékezetes élményt biztosítsatok a vendégeitek számára. Ahelyett, hogy ragaszkodnátok a szokásos dolgokhoz, találjatok ki valami különlegeset, hogy éttermetekre, bárotokra felfigyeljenek. Az alábbiakban néhány ötletet találhattok erre:

Ugly sweater party: Ez egy szórakoztató este, amelyhez a legkisebb erÅ‘feszítés szükséges. Válasszatok egy karácsonyhoz közeli napot, hogy elÅ‘zetesen eladjátok a helyeket azoknak az embereknek, akik érdeklÅ‘dhetnek egy ugly sweater bulira. Akár verseny is lehet, a legrondább pulóverek viselÅ‘it ünnepi kedvezménnyel vagy ajándékkal, esetleg desszerttel jutalmazhatjátok. Hogy természetesebbnek hasson az este, a ti csapatotok is csatlakozzon a ronda pulóver szelleméhez.

Karácsonyfa öltöztetése: Sokakat érdekel egy családbarát esemény, például a karácsonyfa öltöztetése. Tegyetek egy üres fenyÅ‘t az étterembe, és hagyjátok, hogy a résztvevÅ‘k vagy gyerekek a semmibÅ‘l díszítsék fényekkel, sálakkal, dísztárgyakkal és kesztyűkkel, rajzokkal. A köszönetnyilvánítás itt is fontos a vendégeknek, ajándék desszertet vagy gyerekmenüt adhattok bizonyos fogyasztás felett a gyerekeknek, a felnÅ‘tteknek akár egy pohár forralt bort.

Újévi újratöltés: Ahelyett, hogy jegyeket árulnátok egy olyan éjszakára, amikor amúgyis tele lesz éttermetek, az újév elsÅ‘ vagy második napján várjátok vendégeit lencsefÅ‘zelékkel és más klasszikus újévi étellel. A legkönnyebb akkor becsábítani az éhes vendégeket, ha minden más zárva. Ha jól bepromózzátok a facebook oldalatok kedvelÅ‘inek, hogy ti elsején is nyitva lesztek, jó eséllyel megtudjátok tölteni a helyet.


 Hogyan maximalizáld ünnepi bevételeiteket?

 Míg az összes fenti ünnepi promóció bevételt fog generálni a vállalkozás számára, a belépÅ‘s rendezvények a vendéglátóknak is meghozza a karácsonyi élményeket. Azokkal az eseményekkel, ahol elÅ‘zetes jegyvásárlásra van lehetÅ‘ség, pontosan megtervezhetitek az estét és biztosíthatjátok a minÅ‘séget.

Az ilyen rendezvények számos elÅ‘nyt kínálnak, többek között:

• Kevesebb no show: Az elÅ‘zetes regisztrációval az emberek elÅ‘re fizetnek az nektek, tehát valószínűbb, hogy megjelennek, mintha csak foglaltak volna.

• Jobb élmények: Azok az események ahol elÅ‘re kell jegyet váltani, segítenek jobban felkészülni. Mivel tudni fogjátok, hogy hány ember jelenik meg (az eladott jegyek száma alapján), elÅ‘készülhet az étterem konyhája, személyzete és egyéb területei, hogy tökéletes élményt biztosítsatok. ElÅ‘re tudhatjátok hogy hány hideg elÅ‘étel kell így azt gyorsan és tökéletesen tudjátok felszolgálni, és megtervezhetitek épp mikor minek kell készülnie, hogy a vendégeknek ne kelljen sokat várni a fÅ‘fogásra vagy a desszertre

• Hatékony marketing: Az értékesítési elemzés értékes betekintést nyújthat a vendégek preferenciáihoz és vendégeitek magatartásához. Ha több ügyfél-adattal rendelkeztek, finomíthatjátok a jövÅ‘beli marketingstratégiáját, és jobban kezelhetitek promóciós kiadásait, azokat egyre jobban és hatékonyabban elköltve.

A regisztrációk kezelését és akár több esemény rendezését is jelentÅ‘sen megkönnyítheti, ha erre alkalmas asztalfoglalási rendszert használtok, mint például a ReservOurs foglalási rendszere és chatbotja.

Csak annyit kell tennetek, hogy hozzáadtok egy eseményt az admin felületen és a linkre érkezÅ‘k már két kattintással jelezhetik részvételi igényüket. Az ünnepekre ingyenesen kipróbálhatóvá tettük a rendszert, amennyiben kipróbálnátok, lépjetek velünk kapcsolatba honlapunkon!

 

Ünnepi kóstoló menü

A különleges ünnepi kóstolómenükkel könnyen becsábíthatjátok azokat akik a szokásosnál valami különlegesebbre vágynak az ételek terén is. Találjatok ki néhány különleges ünnepi ételt, csavarjatok rajtuk egyet, akár egy kis fahéjjal, sáfránnyal vagy szarvasgombával és máris magasabb árat szabhattok nekik, olyan asztaltársaságokat bevonva, akik hajlandók többet költeni az átlagos vendégeknél. Fontoljátok meg az egyes elemek bemutatását az elkészítésük során, a felhasznált összetevÅ‘k teljes leírásával. A menüt és a felszolgált ételekrÅ‘l a képeket ne felejtsétek el megosztani és hirdetni a facebookon!

 

Mutassátok meg nagyrabecsüléseteket vendégeiteknek 

Az ünnep annak is az ideje, hogy megmutassátok vendégeiteknek, hogy mennyire megbecsülitek Å‘ket.  Ezt megtehetitek úgy, hogy karácsony estéjén ingyenes desszertet adtok nekik vagy más gesztust tesztek. Ezek a gesztusoknak sok pozitív hozadéka lehet azon túl hogy adni jó, például ha a vendégek megosztják saját tapasztalataikat a közösségi médiában könnyen becsábíthatják barátaikat is hozzátok.

 

Játékok

Egy másik promóciós ötlet egy játék vagy verseny szervezése. A közösségi médiában versenyt is rendezhettek, hogy felkeltsétek az emberek érdeklÅ‘dését, akár a legcsúnyább/legszebb karácsonyfa vagy karácsonyi étel képéért cserébe egy ingyen vacsorával vagy kedvezménnyel.

Ha vendégeitek instagramra töltenek fel képeket, ahogy élvezik az ételeket és a hely hangulatát, az jó társadalmi bizonyítékot nyújt az Å‘ követÅ‘iknek, hogy Å‘k is meglátogassák a helyet. Ne felejtsetek el használni egy egyedi hashtaget, mivel ez megkönnyíti az összes bejegyzés nyomon követését. Ha valamilyen ismert ember jelenik meg nálatok, kérdezzétek meg hogy beleegyezne-e vacsora után egy közös képbe a staffal vagy akár proaktívan ti is hívhattok (mikro)influenszereket promóciós céllal.
 

IdÅ‘szakos ajánlatok

A FOMO, azaz a félelem attól, hogy kimaradunk valamibÅ‘l egy újabb nagyszerű lehetÅ‘ség az étterem bevételeinek növelésére. És mi lenne jobb módszer ennek az érzésnek az elérésére, mint a korlátozott idejű ajánlatokat hirdetni? Találjátok meg az ünnepi szezon sztár-ételeit majd hirdessétek, hogy csak rövid ideig elérhetÅ‘.

 

A fentebbi ötletek mind a szokásos, mind a kicsit szokatlanabb ünnepi eseményeket lefedik, de ha tudtok legyenek kreatívak és csavarjatok még ezen is. 

 

Ti hogyan készültetek az ünnepekre