Hogyan válassz asztalfoglalási rendszert

Az éttermeknek fontos döntés, hogy melyik foglalási rendszert válasszák, hiszen ez hatással van a vendégek élményére és az étterem hatékonyságára. A következő tényezők segíthetnek a döntés meghozatalában:

  1. Funkciók: Az első és legfontosabb, hogy figyelembe kell venni a vendéglátóhely saját igényeit és szükségleteket, például mennyire fontos hogy a rendszer tudjon asztalokat/asztalcsoportokat kezelni vagy hogy vendégadatbázist lehessen építeni vagy marketing tevékenységet is végezni (pl hírlevelet küldeni). Minden vendéglátóhely más, így általában fontos, hogy olyan rendszert válassz, ami a ti működésetekre szabható és ne nektek kelljen a rendszerhez alkalmazkodni.
  2. Kinézet: Sok esetben a foglalási rendszer az első lépcső a vendégnek mielőtt megjelenik az étteremben. Ha a vendégek számára látható foglalási felület szép és könnyen használható, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy a látogatóból vendég lesz, ha viszont elhanyagolt ez a része a rendszernek, akkor sajnos többen lemorzsolódhatnak, mielőtt még foglalnának
  3. Egyszerűség: Az éttermi rendszereknek egyszerűen használhatónak kell lenniük. Fontos, hogy egy esetleges új munkatárs könnyen be tudja tanulni a rendszerben egy foglalás rögzítését és a napi foglalások átláthatóak legyenek minél kisebb erőfeszítéssel. Ez nem jelenti azt, hogy egy olyan rendszer amiben sok funkció van nem lehet könnyen használható, viszont fontos, hogy az extra a funkciók ott és akkor jelenjenek meg, amikor az éttermi munkatárs keresi
  4. Integráció: Erről sokan megfeledkeznek pedig fontos, hogy a rendszer könnyen beépíthető legyen a honlapra, esetleg összeköthető legyen a google-el és facebookkal vagy ha már van hírlevélküldő rendszer, akkor könnyen szinkronizáljanak át az adatokat, ha a vendégek beleegyeztek. 
  5. Biztonság: A rendszernek biztosítania kell a vendégek adatainak védelmét, és meg kell felelnie a jogszabályi előírásoknak, európán belül különösen a GDPR szabályozásainak.
  6. Ár: Az éttermeknek össze kell hasonlítani a különböző rendszerek árait, és eldönteniük, hogy melyik az, ami a legjobban megfelel a szükségleteiknek. A legolcsóbb és legegyszerűbb rendszerek már akár havi 10,000 Forint alatt  elérhetőek, a legdrágábbak pedig akár havi több százezezer forintba is kerülhetnek. Az árazás természetesen általában a rendszer funkcióival is arányban van, viszont étteremprofiltól is erősen függ, hogy ki tudja-e használni az összes funkciót egy rendszerben és ez már nagyban befolyásolja a rendszer megtérülését.

Ha a fenti tényezőket mind figyelembe veszik az étteremvezetők és tulajdonosok az online asztalfoglalási rendszer kiválasztásánál, akkor a kiválasztott rendszer biztosan segíteni fog a hatékony működésben és a vendégek elégedettségének növelésében.

A ReservOursnál nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a fenti szempontokat figyelembe véve maximálisan megtudjunk felelni a kisebb éttermektől egészen a legnagyobbak igényeinek, ennek is köszönhető, hogy már közel 100 vendéglátóhely használja, köztük olyanok, mint a Stand25, Trattoria Pomo'Doro vagy a Kistücsök. Amennyiben szeretne további információt a rendszerről vegye fel velünk a kapcsolatot oldalunkon