Miért kell online foglalási rendszer bárokba, pubokba?

A mai napig sok tulajdonosban él az, hogy foglalási rendszer csak éttermekbe való, egy pub-nak vagy bárnak a bevételeibÅ‘l nem éri meg foglalási rendszerre költeni.

Az tény, hogy a legdrágább foglalási rendszerek havi 40-50 ezer forintos alapdíjtól kezdÅ‘dnek, ami a legforgalmasabb éttermek minden igényét kielégíti, de ezeknél egy sor olyan funkció is jön, ami bárok, pubok és kisebb vendéglátóhelyek számára nem vagy gazdaságosan nem kihasználható.

Mire van szükség-e egy bárnak vagy pubnak?

Ezek a helyek tapasztalataink szerint általában két fájdalmas mindennapi problémára keresik a megoldást. Az egyik ilyen probléma hogy a foglalások túl sok csatornán jönnek. Email, telefon, messenger.. A vendégek sokszor nem tudják, hogy az info@-ra vagy a foglalas@-ra írjanak. 10 fÅ‘ felett már a rendezveny@ emailcím a megfelelÅ‘? A bár-menedzserek között jól ismert, hogy a foglalások nagy része sajnos nem akkor jön, amikor jobban ráér a staff felvenni a telefont, hanem akkor amikor a hely is kezd felpörögni. Munka után, 17:00 és 21:00 között próbálnak a legtöbben foglalni akár egy elfelejtett találka miatt, egy spontán randi miatt vagy akár másnapra egy haveri sörözésre. Nálunk például a statisztikák szerint az alábbi délutáni/esti órákban próbálnak leginkább asztalt foglalni ügyfeleinknél.



Azt felesleges bemutanti, hogy mekkora veszteség ha egy 15-20 fÅ‘s tejfakasztós társaság nem éri el a helyet, mert épp kivitte a felszolgáló a számlát két sörért és ezért máshova foglalnak. A statisztikák szerint az emberek 74%-a inkább máshová foglal, ha nem éri el telefonon elsÅ‘re a helyet. Ha pedig emailben vagy messengeren foglal a vendég, biztosra vehetÅ‘, hogy közben már másik helyek elérhetÅ‘ségét is megnézi, nehogy asztal nélkül maradjon. Sikeres telefonos foglalás esetén, sokszor elfelejti lemondani a vendég, így üresen marad az asztal, hiába lenne rá más jelentkezÅ‘.  

A másik probléma, hogy minél több ember kezeli a foglalási csatornákat, annál inkább összekeveredhetnek a foglalások a foglalási táblázatban, másrészrÅ‘l egy jól menÅ‘ helynél elég gyorsan kiégnek az alkalmazottak, ha minden nap elsÅ‘ fél-egy órája a foglalások kezelésével és számolgatásával, üzenetek megválaszolgatásával töltenek, hogy a hiányos foglalási információkat próbálják megkapni a vendégektÅ‘l.

A külföldi vendégekkel nem minden alkalmazott tud szót érteni, a gozsduban például sok, nyelvet kevésbé beszélÅ‘ külföldi fordul meg, nekik az üzeneteiknek a kezelése még bonyolultabbá és stresszesebbé teszi a staff életét.

Miért jó egy foglalási rendszer?

Egy online asztalfoglalási rendszernél a nyitáskor már láthatja bárki a staffból, hogy milyen új foglalások jöttek be, mik lettek már jóváhagyva a mai napra, illetve mennyi szabad hely van még.

A rendszer biztosítja, hogy ne legyen hiányzó információ és olyan adatokat is elkérhettek, amit telefonon nem feltétlen tennétek, példaul email címet vagy hogy meddig marad a vendég. Ezáltal tudhatjátok, hogy aki 19:00-ra érkezik az 21:00-ig tervez maradni és nem éjfélig, így belefér, hogy újra megtöltsétek foglalással az asztalt 21:00-tól.

A vendégeknek egy jó rendszer automatikus emlékeztetÅ‘t küld, a mi chatbotunk a vendég saját nyelvén, útvonaltérképpel keresi és megadja a lehetÅ‘séget a vendégnek, hogy 1 gombnyomással jelezze ha mégse tud megjelenni, így ti is elkerülhetitek a felesleges noshow-t.

A chatbotunk támogatja a untappd és egyéb linkeket, így azonnal megismerhetik a vendégek a csapon lévÅ‘ sörök listáját, az itallapot és speciális ajánlatokat, nem nektek kell átirányítani Å‘ket a honlapra vagy leírni üzenetben.

A hab a tortán, hogy a a ReservOurs támogatja, hogy a sikeresen foglalókra külön reklámok indítsatok facebookon vagy feliratkoztassátok egy levelezÅ‘listátokra (akár saját fejlesztésűre vagy mailchimpre), ezzel egyszeri vendégbÅ‘l törzsvendéget faraghattok.

A rendszer ezután jelöli a törzsvendégeket (automatikusan, akik többször foglaltak már nálatok), így segít nektek elÅ‘nyben részesíteni foglalás esetén, amikor újra felkeresnek titeket. 

A ReservOurs árazása arányos a foglalások számával, így akár már havi 3000 forintért elérhtÅ‘ bárki számára, amennyiben érdekes lehet számotokra kérd ingyenes élÅ‘ vagy online bemutatónkat a reservours.com/info honlapunkon.