Hogyan könnyítik meg az online asztalfoglalási rendszerek az életünket?

Hogyan könnyítik meg az online asztalfoglalási rendszerek az életünket?

Főbb gondolatok:

  • Egy modern éttermi asztalfoglalási rendszer teljes mértékben a 21. századba repíti az éttermet, és növelheti a bevételeket.
  • A jó asztalfoglalási rendszerek egyszerűsítik a feladatokat, csökkentik a személyzet terheit, időt takarítanak meg, és lehetővé teszik a felszolgálók számára, hogy a vendégek élményére koncentráljanak.
  • Az asztalfoglalási rendszerekből származó adatok segítenek az étterem tulajdonosainak megalapozott döntéseket hozni, amelyek növelhetik a bevételeket és javíthatják a nyereségességet.

A mai modern megoldások által az egész személyzet profitál a szoftver által nyújtott automatizálásból.

A vendégek számára ez a fejlesztett éttermi technológia jobb éttermi élményt jelent – és valójában jobb vendégélményt nyújt. Az étteremtulajdonosok számára ez magasabb bevételeket, okosabb asztalfelosztást, testreszabható alaprajzokat és általában értékesebb étkezőhelyet jelent.

Számos olyan eszköz van, amelyekkel a jó asztalkezelő rendszerek megkönnyítik az éttermek életét. Ha szeretnél naprakész lenni az asztalkezeléssel kapcsolatban, jó helyen jársz. 

De először: miért fontos, hogy jó asztalkezelő rendszer legyen?

Az online asztalfoglalási rendszer 5 előnye

Régebben az asztalkezelést papíron végezték, a forgalmas időkben ez sokszor kivitelezhetetlen bizonyult mind a személyzet, mind a vendégek számára. A pincéreknek bonyolult, rendszertelen ülésrendet kellett kezelniük, az éttermeknek türelmetlen vendégeket kellett nyugtatniuk, a foglalásokat tollal és papír alapon vezették.

Ráadásul a várakozási idők kiszámíthatatlanok voltak, az étteremtulajdonosoknak papírhalmok között kellett átválogatniuk, hogy ideális statisztikát gyűjtsenek, a vendégek nem kaptak értesítéseket a várólistákról, ami rend szerint oda vezetett, hogy meg kellett kérdezni a pincért: „Mikor szabadul fel asztal?”

Ez már nem így van a modern asztalfoglalási szoftvereknek köszönhetően, nézzük meg részletesebben, hogy mit tud egy jó asztalfoglalási rendszer.

1. A férőhelyek maximális kihasználása a bevételek növelése érdekében

A teli asztalok, profitot termelnek. Minden üres asztal kihagyott bevételi lehetőséget jelent. Ezért a hatékony asztalkezelés biztosítja, hogy minden elérhető asztalt hatékonyan használjanak, maximalizálva az étterem férőhely-kapacitását. Az asztal státuszának, várakozási időknek és forgási arányoknak pontos nyomon követésével az étterem tulajdonosai és vezetői hatékonyabban tudják kihasználni az ülésrendjüket, ami növeli a bevételeket és a nyereségességet.

2. A várakozási idők minimalizálása és a vendégelégedettség javítása

Senki sem szereti hosszú várakozási idővel tölteni az idejét. A 30 év feletti vendégeknek, valószínűleg nincsenek jó emlékei arról, hogy unottan ültek egy étterem váróterében. A múltban és a jelenlben, a hosszú várakozási idő megegyezett az elveszített üzletettel.

Egy jó asztalkezelő rendszer segít minimalizálni a várakozási időt azáltal, hogy pontosan becsüli meg az asztalok elérhetőségét és a várakozási időt. Ez segít a vendégeknek, hogy mennyi ideig kell várniuk.Ha a várakozási idő túl hosszú, tudják, hogy máshol kell éttermet találniuk, és nem alakul ki negatív érzés az étteremmel szemben.

3. A műveletek egyszerűsítése és a hatékonyság javítása

Bárki, aki próbálta már manuálisan kezelni az asztalokat, tudja, hogy ez időigényes lehet és rengeteg félreértést okozhat. Az asztalfoglalási rendszer bevezetése lehetővé teszi az éttermi személyzet számára, hogy automatizálják az olyan feladatokat, mint az online foglalások kezelése, az asztalok kiosztása és a várakozási idők nyomon követése. Ez időt és hibákat takarít meg minden érintett számára. Egyszerűsítse a műveleteket és javítsa a hatékonyságot, hogy a személyzet a kiváló vendégélmény megteremtésére koncentrálhasson ahelyett, hogy a papírmunkával küszködne.

4. Javított kommunikáció és koordináció

A hatékony asztalfoglalás zökkenőmentes kommunikációt igényel a személyzet között: házigazdák, pincérek, vezetők, asztal leszedők, bárosok. Egy jó asztalkezelő rendszer éppen ezt teszi: centralizálja a kommunikációt és egy olyan platformon jeleníti meg, ahol az egész személyzet láthatja, mi történik és szükség szerint változtatásokat végezhet. Ez megakadályozza a személyzet közötti hiányos vagy téves kommunikációt és biztosítja, hogy mindenki ugyanazon a felületen lássa az ülésrendet.

A jó kommunikáció és a pontos érkezési, várakozási idők segítenek csökkenteni a nem megjelenéseket is, különösen, mivel az éttermek közvetlenül tudnak kommunikálni a vendégekkel akár  SMS-ben is.

5. Jobb elemzések és jelentések

Egy jó asztalfoglaló rendszer olyan elemzési és jelentési eszközöket biztosít az étterem tulajdonosának, amelyek lehetővé teszik az okos, hosszú távú döntéshozatalt. Az olyan eszközök, mint a ReservOurs Online asztalfoglalási rendszer, adatokat szolgáltat az asztalok forgási arányáról, a kihasználtságról és a vendégek preferenciáiról, lehetővé téve az okosabb döntéshozatalt a személyzet és az árazás terén például.

Egy jó asztalkezelő rendszer segít tárolni a vendégadatokat, fontos dátumokat, például születésnapok, és még sok más – ami segíthet növelni a vendégmegtartást. Idővel vendégprofilokat építhet, így amikor egy törzsvendég belép az ajtón a pincérek már várhatják kedvenc italukkal.

Készen állsz a szintlépésre?

Beszéltünk az asztalfoglalási rendszer előnyeiről.A ReservOurs Online asztalfoglalási rendszer segít a vendégeknek élvezni az étteremmel való teljes utazásukat, az étterem megtalálásától a foglalás készítésén, a várólistára kerülésen át az asztal megtalálásáig.

Ha szeretnéd fellendíteni az online rendeléseidet, a ReservOurs a megoldás!

Lépj kapcsolatba velünk egy ingyenes bemutatóért.

A jövő most van, az egyik legjobb döntés, amit egy étteremtulajdonos tehet, az ha legjobb asztalfoglalási rendszert választja.